OM

Mitt yrkesliv som fotograf har varit blandat. Jag arbetat som pressfotograf på Lokaltidningen Skåne, där jag arbetat både redaktionellt och med annonsfoto.

 

Jag har även filmat, varit reporter och redigerat webb-tv. Reklamfoto, modellfoto av typen "modell-för-en-dag", frilansande reportage och bröllopsfotografering har varit återkommande.

 

I min portfolio finns exempel på mina bilder inom bildreportage, porträttfoto, bröllopsfoto, produkt- och reklamfoto samt sportfoto.

 

Numera har livet tagit mig på andra vägar, men jag frilansar ibland med allt från reportage till bröllop.

 

När jag fotograferar är det kundens önskemål som står i fokus; det viktigaste är att kunden blir helt nöjd. Det krävs en erfaren fotograf för att nå upp till kundernas högt ställda krav och undvika de vanliga fällor som annars ger ett i bästa fall medelmåttigt resultat.  

 

– Här förklarar jag kort vad jag anser vara viktigt för kunden när de anlitar en fotograf:

 

Som pressfotograf ser jag till att redigeraren får flera bra och varierade bilder att välja mellan. Att bilderna berättar något som tillför något till den tillhörande artikeln är självklart.   

 

Som bröllopsfotograf vill jag gärna dokumentera alla minnesvärda ögonblick, från vigseln till solskenet utanför kyrkan, i ett stort bildreportage. Oavsett typen av bröllopsbilder så är det viktigt att fånga känslan av det som är en väldigt speciell dag för bröllopsparet.   

 

När jag tar reklambilder ska bilden självklart illustrera det budskap som kunden vill ha. Dialogen med kunden måste fungera perfekt varje gång. Kanske ska det läggas text ovanpå bilden, och då måste det finnas med i tanken när bilden tas. Eller så vill kunden förmedla en speciell känsla och då är det viktigt att den känslan verkligen fastnar i den färdiga bilden.   

 

Även om kunden inte är proffs på bilder ska de bilder jag levererar vara av högsta kvalitet. Professionalismen följer med på köpet när man anlitar mig som fotograf.  

 

Min långa erfarenhet som pressfotograf, med porträttfotografering i nästan varje fotouppdrag, ger mig en fördel när det gäller att göra ditt personporträtt annorlunda, såväl i som utanför fotostudion.     

Förutom att fotografera och redigera bilder har jag designat det grafiska utseendet på hemsidor, designat företagslogotyper, visitkort, reklamfoldrar, affischer med mera.   

 

Min tidigare yrkesbakgrund inom IT-branschen gör att jag har bra hand med datorer och bildbearbetning och jag arbetar dagligen med digital bildbehandling. Jag har även kunskap om repro och tryckteknik, och vad som krävs av bilder vid olika tryckformer för att få bästa resultat.  

 

Copyright @ www.pek-foto.se